

Sesizaţi şi protejaţi!
Întâmpini probleme sau pur şi simplu vrei să oferi feedback administraţiei parcului la care tocmai ai fost? Atunci ai ajuns în locul potrivit! În secţiunea aceasta poţi găsi toate informaţiile de care ai nevoie. Mai jos sunt listate zece dintre cele mai faimoase parcuri şi rezervaţii naturale din România.
Contact - Parcuri și rezervații

Judeţele Bistrița și Maramureș
Parcul Naţional Munții Rodnei
Parcul Național Rodna este o arie protejată de situată în nordul României, pe teritoriile județelor Bistrița-Năsăud și Maramureș, în zona centrală a Munților Rodnei. Importanța acestui parc se datorează atât geologiei și geomorfologiei munților, cât și prezenței a numeroase specii de faună și floră, endemite și relicte glaciare.
CONTACT ADMINISTRAŢIE
-E-mail: rodnaparc@gmail.com
-Tel.0263 377715 Fax.0263 377181 (Loc.Rodna,Str. Principală, Nr. 1445, Cod 427245, Jud.Bistrița Năsăud)
-Tel./Fax.0362 412953 (Loc.Borșa, Str.Zorilor, Nr. 2, Jud. Maramureș)

Jud. Neamţ
Parcul Naţional Ceahlău
Parcul Național Ceahlău este o arie protejată de interes național situată în nord-estul României pe teritoriul vestic al județului Neamț. Parcul Național Ceahlău reprezintă un areal montan cu o mare diversitate reliefală (turnuri, ace, creste calcaroase, relief carstic cu vârfuri ascuțite, peșteri, cheiuri, văii) cu păduri, pajiști și fânețe.
CONTACT ADMINISTRAŢIE
E-mail: pnc@ceahlaupark.ro
Tel.0233 256 600

Parcul Național Cheile Bicazului-Hășmaș
Parcul Național Cheile Bicazului-Hășmaș este o arie protejată de interes național aflat în România, în arealul grupei centrale a Carpaților Orientali, în Munții Hășmaș, pe teritoriul administrativ al județelor Harghita și Neamț. Sunt protejeate valoroase elemente geologice, geomorfologice, palentologice, botanice și peisagistice, precum și faunistice. Aici sunt incluse mai multe rezervații naturale – asimilate în zona de protecție integrală printre care: Cheile Bicazului, Lacul Roșu, Cheile Șugăului, Masivul Hășmașul Mare, Piatra Singuratică - Hășmașul Negru, Avenul Licaș.
CONTACT ADMINISTRAŢIE
Adresa: 537356, Izvoru Mureșului, str. Principală, 664 Site web: www.cheilebicazului-hasmas.ro
E-mail: pnbicaz@mciuc.rosilva.ro

Jud. Tulcea
Delta Dunării
Delta Dunării aflată în mare parte în Dobrogea, România și parțial în Ucraina, este a doua ca mărime și cea mai bine conservată dintre deltele europene. Delta Dunării este încadrată în regiunea biogeografică panonică și stepică a Dobrogei și prezintă o arie naturală cu o diversitate floristică și faunistică ridicată, exprimată atât la nivel de specii cât și la nivel de ecosisteme terestre și acvatice.
CONTACT ADMINISTRAŢIE
E-mail: arbdd@ddbra.ro
Tel.Centrală: +40 240 51 89 24 +40 240 51 89 25
Tel.Secretariat: +40 240 51 89 45
Fax: +40 240 51 89 75
Adresa: Str. PORTULUI Nr. 34A, Tulcea, Romania – 820243

Jud. Vâlcea
Parcul Național Buila-Vânturarița
Parcul Național Buila-Vânturarița este o arie protejată de interes național situată în Subcarpații Getici, pe teritoriul administrativ al județului Vâlcea. În arealul parcului național se află și Mănăstirea Pătrunsa, cu biserica veche (monument istoric) având hramul „Cuvioasa Parascheva”. Parcul a fost declarat arie protejată prin hotărâre de guvern, astfel reprezintă o zonă montană (relief carstic cu vârfuri ascuțite, turnuri, ace, creste calcaroase, peșteri, cheiuri, văii, păduri, pajiști și fânețe) ce adăpostește o gamă floristică și faunistică variată, specifică Meridionalilor.
CONTACT ADMINISTRAŢIE
Adresa:Str. Pietei nr. 7, Orasul Horezu, Jud. Valcea
Tel.0250/860.157
Fax.0250/860.157
Email:pnbuila@yahoo.com

Judeţele Argeş şi Braşov
Parcul Național Piatra Craiului
Parcul Național Piatra Craiului este o arie protejată de interes național situat pe teritoriile județelor Argeș (6.967 ha.) și Brașov (7.806 ha). Masivul Piatra Craiului prezintă o arie naturală cu o gamă floristică și faunistică diversă, exprimată atât la nivel de specii cât și la nivel de ecosisteme terestre.
Flora parcului național este constituită din specii vegetale distribuite etajat, în concordanță cu structura geologică, caracteristicile solului și climei, structurii geomorfologice sau altitudinii.
Fauna parcului este una diversificată și reprezentată de mai multe specii de mamifere, păsări, pești, amfibieni și reptile, unele protejate prin lege și aflate pe lista roșie a IUCN.
CONTACT ADMINISTRAŢIE
E-mail: office@pcrai.ro
Tel.0268223165;
Fax.0268223008

Jud. Caraş-Severin
Parcul Național Semenic
- Cheile Carașului
Parcul Național Semenic - Cheile Carașului este o arie protejată de interes național situată în partea sud-vestică a României, pe teritoriul județului Caraș-SeverinMunții Semenic și Munții Aninei (cuprinzând elemente naturale cu valoare sub aspect fizico-geografic, floristic, hidrologic, geologic și speologic) prezintă o arie naturală montană cu o gamă floristică și faunistică diversă, exprimată atât la nivel de specii cât și la nivel de ecosisteme terestre.
CONTACT ADMINISTRAŢIE
E-mail – apnscc@gmail.com
Tel.(+40) 255.222.200
Adresa: Str.PetruMaior,Nr.69A,Loc.ReşiţaJud.Caraş-Severin,Codpoştal320112.

Judeţele Mureș, Suceava, Harghita și Bistrița-Năsăud
Parcul Naţional Munţii Călimani
Parcul Național Călimani este o arie protejată de interes naționalsituat în partea central-nordică a României, pe teritoriul administrativ al județelor: Mureș, Suceava, Harghita și Bistrița-Năsăud.
La nivelul ierburilor este întâlnită o gamă diversă de plante (de pajiște, de stâncărie, de mlaștină), dintre care unele foarte rare și protejate prin lege sau endemice pentru această zonă, de asemenea fauna parcului este una diversificată și bine reprezentată de mai multe specii (unele aflate pe lista roșie a IUCN) de mamifere și păsări.
CONTACT ADMINISTRAŢIE
Adresa: Sat Șaru Dornei, Nr.54C, Comuna Șaru Dornei, Jud. Suceava
Tel.0230/371104
E-mail: calimanipark@gmail.com

Jud. Hunedoara
Parcul Național Retezat
Parcul Național Retezat este situat în sud-vestul țării, pe teritoriul județului HunedoaraRetezatul prezintă o arie naturală montană cu o gamă floristică și faunistică diversă, exprimată atât la nivel de specii cât și la nivel de ecosisteme terestre, acesta adăpostind aproape 1.190 de specii de plante superioare, 90 de specii taxoni endemici, 130 de plante rare sau vulnerabile, 50 de specii de mamifere, 168 specii de păsări, 9 specii de reptile, 5 specii amfibieni.
CONTACT ADMINISTRAŢIE
Sediul: loc. Nucşoara, nr. 284, comuna Sălaşu de Sus, judeţul Hunedoara
Telefon: 0733 888586 , 0254 779969
Fax: 0354 815399
E-mail: office@retezat.ro

Judeţele Caraș-Severin, Mehedinți și Gorj
Parcul Național Domogled - Valea Cernei
Parcul Național Domogled - Valea Cernei este situat în partea sud-vestică a României, pe teritoriile județelor Caraș-Severin, Mehedinți și Gorj. Parcul naţional este bogat în specii de plante cât şi animale. Totodata, sunt prezente diverse forme de relief contribuind la unicitatea şi frumuseţea parcului.
CONTACT ADMINISTRAŢIE
Sediul: Strada Uzinei, Nr. 9, Băile Herculane, 325200, Caraş-Severin
Tel.+40 730 653 434