top of page
4.jpg
4.jpg

Măsuri şi sfaturi pentru conservarea biodiversităţii

Deşi acest subiect este în continuare discutat de nenumărate ori şi de nenumărate persoane sau organizaţii, discuţiile nu vor salva biodiversitatea de pericolele actuale sau de cele care pot apărea în viitor...Aşadar e timpul să luăm acţiune şi să luptăm pentru planeta noastră!

1.Oprirea risipei de apă

Apa este o sursă esenţială pentru biodiversitate, astfel poți contribui la păstrarea biodiversității prin reducerea cantității de apă pe care o folosești zilnic! În prezent, oamenii de știință din industria de protecția plantelor dezvoltă soiuri și hibrizi de plante care sunt capabile să își atingă potențialul de producție maxim prin utilizarea unei cantități minime de apă.

2.Protejarea habitatelor naturale

Intervenția omului asupra pământului poate avea un impact puternic asupra biodiversității. Habitat natural se poate numi chiar şi mica ta grădină, iar prin faptul că o îngrijeşti zilnic poate avea un impact foarte mare de aceea este important să protejăm orice habitat natural, indiferent de tip sau mărime.

3.Mergi pe jos

Deşi pare o activitate inutilă şi  costisitoare, o cantitate mai mică de carbon înseamnă o şansă mai mică la deteriorarea biodiversităţii, de aceea consumul redus al autovehiculelor este recomandat de către toată lumea. O astfel de atitudine contribuie la protejarea mediului prin reducerea poluării!

4.Reutilizează și reciclează

Reciclarea reduce poluarea prin scăderea consumului de energie, electricitate și apă.De asemenea, sunt eliminate costurile necesare depozitării deșeurilor. Poți recicla sticlă, carton, hârtie, plastic dar și haine, electrocasnice sau baterii, contribuind la conservarea biodiversităţii.

3.jpg

5.Implică-i și pe cei din jurul tău

Dacă tu ești conștient de importanța biodiversității și faci tot ce poți pentru a o proteja este indicat să transmiți aceste informații și celor din jurul tău. Educarea oamenilor cu privire la importanța conservării biodiversității crește gradul de conștientizare a publicului asupra problemei. Pe măsură ce gradul de conștientizare a publicului crește, oamenii devin mai implicați în grija pentru mediul înconjurător.

6.Sesizează cantităţile enorme de deşeuri

Din păcate foarte mulţi oameni au preluat obiceiul de a arunca gunoaie menajere şi ambalaje în natură. Cu timpul toate aceste deşeuri se adună şi pot forma"munţi" de gunoaie, reprezentând un pericol foarte mare pentru biodiversitate. În cazul în care întâmpinăm astfel de probleme indicat este să anunţăm autorităţile, fie el loc public sau mai ales în parcuri şi rezervaţii unde animalele au foarte mare acces la ele.

7.Ajută fermierii

Agricultorii joacă un rol cheie în conservarea biodiversității. Cu ajutorul biotehnologiei și al științei plantelor, fermierii pot cultiva mai multe plante și pot obține o cantitate mai mare de alimente folosind aceeași suprafață de teren.Acest lucru înseamnă păstrarea habitatelor naturale, prin reducerea necesității de a transforma aceste habitate în terenuri agricole.

8.Cultivă și consumă alimente obținute local

Selectarea soiurilor și hibrizilor potriviți pentru zona de cultură contribuie la protejarea biodiversității și la susținerea ecosistemul din mediul rural.Fie ca alegi ca sursă de aprovizionare ferma din apropierea locuinței sau alegi să mergi la piață, consumă întotdeauna produse obținute local. În acest fel ajuți fermierul, te aprovizionezi cu produse proaspete și ai posibilitatea să afli cum a fost obținută mâncarea ta.

pexels-photo-8810619.jpeg
bottom of page